Hulp bij het aanschaffen van een tweedehands auto

Het is vast wel iemand in je omgeving overkomen: je denkt een mooie tweedehands auto voor een leuke prijs gekocht te hebben, maar de auto blijkt toch een aantal verborgen gebreken te hebben. De auto ziet er mooi uit, maar je wilt natuurlijk niet stil komen te staan langs de weg met technische problemen. Laat je daarom helpen en adviseren door iemand met verstand van auto’s. Mocht er niemand in je omgeving zijn die over wat basiskennis van auto’s beheerst dan kun je ook eens op tweedehandsauto.net kijken. Daar lees je stappenplannen, tips en de meest voorkomende problemen bij het aanschaffen van een tweedehands auto. Ook vind je er tips om te onderhandelen, waar je op moet letten bij het maken van een testrit en vele andere handige onderwerpen die je kunnen helpen bij het aanschaffen van een tweedehands auto.

 

Maak een keuze voor een nieuwe of tweedehandse auto

Aan de hand van je budget kun je een keuze maken of je voor een nieuwe auto gaat of voor een tweedehandse auto. Dit ligt volledig aan je budget en welk model auto je zou willen. Kijk daarom eerst eens naar de beschikbare modellen en auto’s die binnen jouw budget vallen. Stel jezelf de volgende vragen:

  1. Waar wil ik de auto allemaal voor gebruiken?
  2. Hoeveel KM rijd ik jaarlijks?
  3. Benzine of diesel?
  4. Een automaat of handgeschakeld?
  5. Hoeveel passagiers moeten er in passen?
  6. Hoeveel laadruimte heb ik nodig?
  7. Heb ik een trekhaak nodig?
  8. Welke kleur auto wil ik?
  9. Wat voor een motorinhoud wil ik?
  10. Welke opties wil ik graag?

 

Door jezelf de bovenstaande vragen te stellen vallen er bepaalde auto’s af en wordt de zoektocht steeds gerichter. Hierdoor kun je makkelijker modellen met elkaar vergelijken en kom je er achter wat je wel of niet belangrijk vindt. Mochten er een paar modellen uitspringen dan kun je contact opnemen met de verkoper of dealer en een afspraak maken voor een bezichtiging of testrit.

 

Ga kijken en maak een proefrit

Heb je een mooie en geschikte auto gevonden? Maak dan snel een afspraak voor een bezichtiging en testrit. Koop je de auto bij een particulier? Dan loop je wat meer risico bij het aanschaffen van een tweedehands auto. Het is verstandiger om een auto te kopen bij een autobedrijf wat aangesloten is bij de BOVAG. Een autobedrijf wat aangesloten is bij de BOVAG bied je meer garanties, maar een auto kopen bij een autobedrijf is vaak wel wat duurder. De keuze is aan jou, maar zorg er in ieder geval voor dat je niet te snel een keuze maakt. Al is de auto en de prijs nog zo aantrekkelijk, je wilt geen miskoop doen dus denk er altijd nog even over na.

Reacties zijn gesloten.