De Porsche Macan

De nieuwe Porsche Macan is sinds 20 november 2013 op de markt, erg lang gingen er al geruchten rond over het produceren van een kleine SUV. Het grote succes van de Porsche Cayenne, dreef Porsche om een klein broertje te ontwikkelen, die de winst omhoog zou trekken net als zijn grote broer deed. Deze nieuwe auto is volgens Porsche verrassend krachtig voor zijn formaat en zeker niet gewoontjes! Zou Porsche haar beloftes waargemaakt hebben? dat gaan we zien in de toekomst.

MacanSketch1_zps99aa58c9

Waarom een nieuwe Porsche?

Lang hebben we moeten gissen naar het ontwerp van de nieuwe sportwagen. Ook al waren er snel geruchten over het feit dat het onderstel van de Audi Q5 afkomstig zou zijn. Porsche reageerde hier fel op dat hun nieuwe kindje alles behalve hetzelfde als de Q5 zou worden. Porsche beweert dat de nieuwe sports car uniek in zijn klasse zal zijn en een nieuw soort rij ervaring. Geschat wordt dat de nieuwe Macan en zijn grote broer Cayenne straks voor 65% van de totale verkoop van het luxemerk zal bestaan uit SUV´s. deze nieuwe sportwagen is beschikbaar met 3 verschillende motoren. Een diesel motor en 2 benzine motoren. De verwachtingen van de nieuwe midi SUV is dan ook erg hoog. De 3 modellen, de Macan S, De Macan GTS en de Macan Turbo. Al deze modellen verschillen natuurlijk van elkaar, niet zozeer met het design maar meer met de snelheid en de brandstof. Voor ieder wat wils is er een Macan te verkrijgen.

1a9943ae2f030f92a7a25e197d3b0f60

Twijfels over de Porsche Macan

Kenners waren in het begin nogal sceptisch over dit nieuwe Porsche model. Dit kwam vooral doordat het onderstel zoals ik al zei van de Audi Q5 afkomstig is. Zij zijn bang dat het sportauto imago van Porsche verloren gaat na het uitbrengen van nog een SUV. Maar als er gekeken wordt naar de snelheden die Macan kan halen hoeven zij zich nergens druk om te maken.

 

 

Reacties zijn gesloten.